ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
                                  
                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Συνέλληνες, πάντες εν Χριστώ αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,  

    Όταν η θλιβερά εξαμελής αδελφότης υπό τον Χρυσόστομο Κατσουλιέρη μοτωνομάσθη το 2004 σε Ι.Μ.Εσφιγμένου ανακοινώσαμε ότι αρχίζει ο διωγμός της Μονής μας. Η Ιερά Κοινότης από την άλλη, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει από την κοινή γνώμη το βίαιο πρόγραμμά των, ανεκοίνωσε ότι κανείς διωγμός δεν υφίσταται, ότι προσπαθούμε να κερδίσωμε εντυπώσεις, να φανώμε δήθεν ως μαρτυρικοί ήρωες.

  Μετά από δέκα χρόνια διωγμού, μετά από την στέρησι κάθε περιουσίας της Μονής μας, μετά από την κατάσχεσι των οχημάτων και των σκαφών μας και την απαγόρευσι χρήσεως νέων, μετά την απαγόρευσι χρήσεως των σκαφών της γραμμής Αγίου Όρους, μπορούσαμε να προβλέψωμε το ύπουλο στρατηγικό σχέδιο ενός αδίστακτου Πατριάρχου. Μετά όμως από το σημερινό γεγονός της κατασχέσεως του κονακίου της Θεσσαλονίκης, το οποίον οι πατέρες χρησιμοποιούν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψι, έγινε πασιφανής ο επικίνδυνος «μαλακός» πόλεμος που ασκεί εις βάρος μας ο προβατόσχημος φονικός λύκος του Φαναρίου:  Να κτυπήσει τους πατέρας της Μονής μας στο ευαίσθητο σημείο της ιατρικής φροντίδος.

    Γιατί βιάζεται τόσο ο κ. Βαρθολομαίος και τα μίσθαρνα όργανά του;. Οι λίγοι ψευδοεσφιγμενίτες του είναι πλούσιοι και καλοχορτασμένοι. Άν και περιφέρονται μόνο 5 από αυτό, το ..προς εξαφάνισι «είδος», όμως ζούν πλουσιοπαρόχως με όσα εζούσαμε όλοι μαζί, οι σχεδόν εκατόν πενήντα μοναχοί και λαïκοί της Μονής μας. Προς τί η ανάγκη για το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης; Γιατί τόση και τέτοια βία; Αποκλεισμός του τετραγώνου απο πολυάρθμη αστυνομική δύναμι!!!… Σύλληψι του διακονητού στο κονάκι!!!.. Τί γελοιότητες είναι αυτές; Πού εφορμείτε ..εν Χριστώ αδελφοί, προς εγκληματίες και τρομοκράτες;. Ε, λοιπόν, συγχαρητήρια για την σύλληψι της «τρομοκρατικής σπείρας» των μοναχών πού βγήκαν στο κόσμο για να επισκεφθούν τους ιατρούς!!! Δεν ντρεπόμαστε, λεω 'γω! 

    Δεν εντρέπεται και δεν ερυθριά ο νεοταξίτης πατριάρχης, ο βραβευμένος για την προάσπισι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Λογικό. Δέν εντρέπονται όμως οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Σώματος που παρέταξαν δυνάμεις εναντίον των Εσφιγμενιτών; Δεν γνωρίζετε, αδέλφια του ποτε τιμημένου Αστυνομικού Σώματος, ποιοί είναι οι αληθινοί Εσφιγμενίτες; Σε ποιούς φορέσατε χειροπέδας, και σε ποιούς στρέψατε τα όπλα σας; Οι αληθινοί Εσφιγμενίτες είναι οι φορείς όλης της εθνικής σας μνήμης, παιδιά μου! Είμεθα οι παππούδες, οι πατέρες, και οι Έλληνες αδελφοί σας, παιδιά μου. Είμεθα με μια λέξι οι «γεροντάδες» σας που σας φιλοξενούσαν στο Άγιον Όρος και άκουγαν τον πόνο και τα πάθη σας. Σε ποιούς στρέφετε τα όπλα, αδέλφια; Σε αυτούς που θέλουν να περισώσουν όλα όσα θα χρειαστείτε αργότερα για να διδάξετε τα παιδιά σας; Πού θα βρείτε, νομίζετε, τις αξίες της ιεράς μας παραδόσεως; Από την Ψυχολογία και την Ψυχιατρική; Απο το διαδίκτυο; Ή από το Φανάρι των οικουμενιστών; Μή κτυπάτε τους πατέρας σας, αδέλφια!

  Από την άλλη, αναλογίζεσθε από ποιόν κατευθύνεσθε; Απο αυτόν τον νεοταξίτη πράκτορα του Φαναρίου που αγωνιά να μας «φραγκέψη». Από αυτόν που απεμπολεί τα ιερά και τα όσια του έθνους μας. Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη που ενώ απολαμβάνει την αναγνώρισι των ισχυρών αρχόντων του αιώνος τούτου, φοβάται και τρέμει ολίγους φτωχούς μοναχούς. Διότι ΑΥΤΟΣ που φοβάται και αγωνιά πρέπει να είναι μάλλον ο κ. Βαρθολομαίος. Πώς αλλιώς να δικιολογήσουμε την κατάσχεσι του κονακίου που δεν χρειάζεται ούτε αυτός ούτε οι ψευδοεσφιγμενίτες; Και για εμάς, όπως μέχρι τώρα είχε, έτσι και στο μέλλον θα έχει την φροντίδα μας ο Άγιος Θεός. Αντιθέτως ο κ. Βαρθολομαίος αγωνίζεται στένωντας να ανεβεί τον χάρτινο πύργο της νεοταξικής αποστολής του, να μας ενώσει με τον εωσφορικό παπισμό.  ΆΝ, λοιπόν, ΆΝ την ώρα της υπογραφής, την ώρα της υποταγής μας στον παπισμό, ακουστεί, έστω κι από μακρυά, ο Εσφιγμενιτικός ψίθυρος, υπάρχει πιθανότητα ο χάρτινος πύργος να καταρρεύσει! Μας τρέμει, σας λέω.. Ναί, αδελφοί εν Χριστώ ηγαπημένοι, εκείνος είναι αυτός που φοβάται. Έτσι πάντοτε οι φορείς του ψεύδους φοβούνται τους φορείς της αληθείας. Γι' αυτό και ξεσπά σε τέτοια μέτρα εναντίον απόρων μοναχών.

   Η έξοδος στον κόσμο με τόσους περιορισμούς ήταν όντως μια ταλαιπωρία. Βρίσκαμε τουλάχιστον ανάπαυσι στο κονάκι της Θεσσαλονίκης. Τώρα πλέον η «πατρική» πατριαρχική πρόνοια μα το στέρησε κι αυτό. Κάθε φορά που θα χρειάζεται να επισκεφθούμε γιατρό, θα πρέπει να ψάχνουμε για κατάλυμα, αφού δεν μπορούμε να πληρώνουμε ενοίκια. Ας είναι κι αυτή μία ακόμη ταλαιπωρία που θα καρπίσει εντός μας την ελπίδα της σωτηρίας. Από το γεγονός όμως αυτό, ερχόμαστε στην ευχάριστη θέσι - άν και επώδυνη συγχρόνως - να ανακοινώσουμε, ότι θα συνεχίσωμε με νέα, πρόσθετη χαρά την ασυγκατάβατη στάσι στους οικουμενιστές νεοταξίτες. Ότι εμείς, είμαστε και θα είμαστε πάντοτε στη θέσι μας. Στη θέσι που παραλάβαμε από τους αγίους πατέρας, την οποία και θα διατηρήσουμε με κάθε κόστος. Σ' αυτην την ευλογημένη θέσι της ακριβείας, της αληθούς ομολογίας της πίστεως, θα μείνουμε σταθεροί προσδοκούντες και ευχόμενοι να επιστρέψουν κάποτε στο μέλλον κι αυτοί οι τωρινοί μας διώκτες, το Άγιον Όρος και αυτό το Πατριαρχείο μας, η πνευματική μάνα του κόσμου. Μέχρι τότε θα υφιστάμεθα με υπομονή το μένος και το τρόμο ενός αναξίου πατριάρχου. Διότι κάποιος πρέπει επι τέλους να αντισταθεί!

 Μετ' ευχών κι ευλογιών, 
 Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης, 

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΕΜΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ