Τα Σημεία των Καιρών

Τα Σημεία των Καιρών” είναι κάποια γεγονότα τα οποία θα προηγηθούν της δεύτερης έλευσης του Ιησού Χριστού (Ματθαίος 16:3). Σημάδια τα οποία θα προαναγγείλουν την δεύτερη έλευση του Χριστού αναφέρονται σε πολλά σημεία της Αγίας Γραφής.
Πιθανώς πολλά από αυτά τα σημεία να υπήρχαν διαχρονικά μέσα στους αιώνες. Όμως σήμερα, όλοι βλέπουμε πως υπάρχει μια μαζική εμφάνιση των παλαιότερων αλλά και των νέων σημείων. Ενώ σε όλες τις περιπτώσεις των σημείων που υπήρχαν και παλαιότερα, βλέπουμε πως σήμερα εμφανίζονται με μια ασυνήθιστη δύναμη και συχνότητα!
Εδώ θα δούμε κάποια από το βασικότερα σημεία των καιρών.
1. Μόλυνση της ατμόσφαιρας και της γης. (Ησαΐας 24: 5)
Ποτέ πριν σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, η γη και η ατμόσφαιρα δεν μολύνθηκε όσο σήμερα.

2. Αποστασία από την αλήθεια του ευαγγελίου. (1 Τιμόθεος 4:1-2, 2 Τιμόθεος 4:3-4)
Σήμερα υπάρχουν διδασκαλίες οι οποίες δυστυχώς έχουν εισχωρήσει ακόμα και σε κάποιους “χριστιανικούς” χώρους, οι οποίες διαστρέφουν την γνήσια χριστιανική διδασκαλία. Εξ άλλου ο σύγχρονος άνθρωπος, που είναι προσκολλημένος στα υλικά αγαθά γυρίζει την πλάτη του στο Θεό και παραδίδει τον εαυτό του σε θρησκείες και θεωρίες οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι ασχολούνται με ψευδοδιδασκαλίες.

3. Επιτυχία των απατεώνων (αστρολόγων, μάγων κ.λπ.). (2 Τιμόθεος 3:13, 4:3-4)
Οι απατεώνες έχουν απήχηση και προοδεύουν γοργά. Η ψευδαίσθηση για άμεση και εύκολη λύση των προβλημάτων, έχει υποδουλώσει εκατομμύρια ανθρώπους στα χέρια τους.

4. Κήρυγμα του ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο. (Ματθαίος 24:14)
Για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει μια τόσο μαζική παρουσίαση του Ευαγγελίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιστρέψει στον Ιησού Χριστό. Το Ευαγγέλιο του Χριστού κηρύττεται ως μαρτυρία σε όλα τα έθνη, ώστε ολόκληρη η ανθρωπότητα να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον Χριστό, πριν το τέλος.

5. Πόλεμοι. (Ματθαίος 24:6)
Σίγουρα οι πόλεμοι υπήρχαν πάντοτε, όμως σήμερα οι σύγχρονοι οπλικοί εξοπλισμοί και τα ατομικά όπλα μας φέρνουν αντιμέτωπους με την προοπτική μιας επερχόμενης μαζικής καταστροφής σε βαθμό που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε στο παρελθόν.

6. Πείνες και μεταδοτικές ασθένειες. (Ματθαίος 24:7)
Καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι από μεταδοτικές ασθένειες και από την πείνα. Ειδικά στην Αφρική και στην Ασία, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο!

7. Σεισμοί σε διάφορα μέρη. (Ματθαίος 24:7)
Σεισμοί γίνονταν πάντα, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει πάνω από 200 σεισμοί σε περιοχές που δεν είχαν σεισμογενές παρελθόν.

8. Σημεία στον ουρανό. (Λουκάς 21:11• 25)
Σήμερα η γη είναι περικυκλωμένη από δορυφόρους που παρακολουθούν τα πάντα.

9. Φόβος και αγωνία. (Λουκάς 21:36)
Ο φόβος, η ανησυχία, το άγχος, η κατάθλιψη και η στενοχώρια, σήμερα είναι από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας των ανθρώπων.

10. Ναρκωτικά (φαρμακείες). (Αποκάλυψη 9:21, 21:8, 22:15)
Τα ναρκωτικά, σχεδόν άγνωστα πριν από μερικές δεκάδες χρόνια, σήμερα είναι μία από τις μάστιγες της εποχής.

11. Αναζωπύρωση του έργου του Διαβόλου. (2 Κορινθίους 4:4, 11:13-15)
Το 1966 αναφέρεται από τους σατανιστές ως ο χρόνος της αναζωπύρωσης του σατανισμού. Ο πρώην θηριοδαμαστής τσίρκου, Αντόν Λαβέ ίδρυσε και επίσημα την Πρώτη “Εκκλησία” του Σατανά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία σήμερα αριθμεί χιλιάδες μέλη και πολλές αναγνωρισμένες “εκκλησίες”. Υπολογίζεται πως υπάρχουν εκατομμύρια μάγοι και οι μάγισσες. Οι αρχές ανακαλύπτουν ανθρωποθυσίες και πάρα πολλές θυσίες ζώων.

12. Ο ρόλος της Ανατολής. (Αποκάλυψη 9:16-18 )
Η Κίνα σήμερα μπορεί να διαθέσει έναν στρατό 200 εκατομμυρίων (πράγμα το οποίο ήταν απίστευτο για τον 1ο αιώνα μ.Χ. όπου γράφτηκε το βιβλίο της Αποκάλυψης).

13. H δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. (Ιερεμίας 24:6-7• 32:37, Ιεζεκιήλ κεφ. 36 & 37, Ρωμαίους κεφ. 11)
Το 1948 το Ισραήλ ξαναέγινε κράτος.

14. Η αναζωπύρωση του Χριστιανισμού. (Ιωήλ 2:28, Ωσηέ 6:2)
Η πνευματική αναζωπύρωση του Χριστιανισμού έχει λάβει χώρα τον τελευταίο αιώνα.

15. Η Ιερουσαλήμ πόλη διενέξεων. (Ζαχαρίας 12:2, Λουκάς 21:24)
Η πόλη Ιερουσαλήμ έχει γίνει και παραμένει πόλη διενέξεων.

16. Έκρηξη της γνώσης και της τεχνολογίας, υπερπόντια ταξίδια. (Δανιήλ 12:4)
Τον τελευταίο αιώνα η γνώση έχει αυξηθεί ραγδαία. Πλέον τα υπερπόντια ταξίδια είναι είναι ρουτίνα σε πολλούς ανθρώπους.